Technikai eszközök

Technikai eszközök

A Technikai eszközök a mindennapjaink részét képezik, a gyermekeink számára ez ma már természetes, így mi, felnőttek sem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk a kialakult gyorsan változó IKT alapú társadalomhoz. A legegyszerűbb ügyintézés, óvodai, iskolai műsor összeállítása vagy a portfólió elkészítése is igényel alapfokú digitális tudást, így elkerülhetetlen és egyre gyakoribb az IKT eszközök használata. Amennyiben meglátjuk azokat a lehetőségeket, amelyek a mindennapi munkánk során valódi segítséget jelentenek, időt spórolnak meg nekünk, úgy szívesen fordítunk pár órát az alaposabb megismerésükre, használatuk begyakorlására, hiszen az így befektetett idő, energia és pénz később többszörösen megtérül. Folytatás a lap alján...

Gondoljunk csak bele, egy év alatt mennyi prototípust készítünk a gyerekeknek a rajz, festés, kézimunka foglalkozásokhoz, ami jelentős mennyiségű papír, színes papír, gyurma, ragasztó, szalag stb. felhasználását igényli.

Ezek elkészítése is több órát, napot vesz igénybe az év során. Ezek után megfelelő helyet is találnunk kell a tárolásukhoz vagy a kukában végzik. Mindezt egy mozdulattal a gyerekek elé varázsolhatjuk a dokumentumkamera segítségével és így biztosan mindenki számára jól látható helyen és minőségben helyezhetjük el a prototípust.

Egy esetleges minősítés során is biztosak lehetünk abban, hogy a bizottság értékelni fogja a nyersanyag felhasználás minimalizálását, hiszen a környezettudatosságra leginkább a személyes példa által nevelhetünk a gyerekek körében. Cégünk is elkötelezett a minél kisebb környezeti terhelés mellett, így termékeink azt a célt is szolgálják, hogy a lehető leghosszabb ideig használható termékek kerüljenek a vásárlóinkhoz.

Az AVer U50 egy kiváló minőségű belépő szintű USB-s dokumentumkamera. Kedvező ára ellenére 5MP-es, 30fps kamerája képes FHD felbontásban rögzíteni a tartalmat és beépített mikrofonjának köszönhetően még video chat alkalmazásokhoz is kiválóan alkalmas. Iskolában az online szülői értekezlet esetén és az órai munka során is hasznos lehet például egy újságcikk, könyvrészlet, egy tárgy vagy egy esemény bemutatására.

Az Elmo PX-10 dokumentum kamera ragyogó képet biztosít Full HD felbontásban akár 60 képkocka/másodperc frissítéssel. Kifejezetten tárgyalótermi, illetve előadótermi felhasználásra hivatott. Az optikai, digitális és érzékelő zoom kombinációja összesen 288x nagyítást tesz lehetővé, így a legapróbb részletek is torzításmentesen láthatóvá válnak általa. A szokásos intuitív működés nyugodt és rugalmas megjelenést biztosít.

A PX-10 kezelőpanelje egyszerűen vezérelhető beépített érintőképernyővel. A menüben történő navigáció mellett az élőkép is nyomon követhető itt. A törölhető írófelület megfelelő helyet biztosít a papír nélküli kézírásos jegyzetek számára.
A rugalmasan állítható kamerafej sok esetben megkönnyíti a használatot. A termékre vállalt 5 év garancia biztosít a kiváló minőségről.

 Az AVer U70 jelenleg a második legolcsóbb USB-s dokumentumkameránk. 8MP-es, 60fps kamerája szintén képes 4K felbontásban rögzíteni a tartalmat és beépített mikrofonjának köszönhetően még video chat alkalmazásokhoz is kiválóan alkalmas. Ez a kamera már USB 3.0 csatlakozással is rendelkezik a nagyméretű video tartalom megfelelő továbbítása érdekében.

A ViewSonic IFP5550-3 interaktív üzleti kijelző a modern osztálytermek tanárai és tanulói számára megalkotott érintőképernyős kijelző, amely rendelkezik a legintuitívabb interaktív felülettel. A folyamatos interakciót a látótérben tartja, az egyes tartalmak kényelmesen elérhetővé válnak. Ezen felül ez a kiváló 55 colos méretű remekmű szemápolási tanúsítással is rendelkezik, alacsony kék fény kibocsájtás mellett.

Az IFP5550-3 interaktív kijelző kiemelkedik továbbá szinkron írási teljesítményével. Írhat zökkenőmentesen a toll segítségével mely ujjainak meghosszabbításaként szolgál és akár egyidejűleg is különböző színű és vastagságú kettős tollal. A terméket remekül kiegészíti a vezeték nélküli tartalommegosztás is. A hallgatók megoszthatják képernyőiket a ViewBoard-al és fordítva, a beépített ViewBoard Cast alkalmazásnak köszönhetően, mely funkció nem korlátozódik le az egy-egy résztvevős bemutatásra. A tanárok előreléphetnek csoportos tevékenységek elvégzéséhez a négyirányú osztott képernyővel. Akár jó, akár gyengébb osztálytermi interakciót tapasztal a digitális táblán, a ViewBoard IFP5550-3 interaktív kijelző lehetővé teszi, hogy könnyedén dolgozzon az osztályteremben.

A beépített 2x10W sztereó hangszórók +15W mélynyomó hangszóró kiváló hanghatást biztosítanak. Az UFT technológia egy olyan ultra finom érintéstechnika, amely lehetővé teszi a késleltetés nélküli, tollon és papíron történő írási élményt. Az írás pontossága jelentősen javul, a hallgatók és tanárok közötti interakció természetesebben zajlik a valós idejű válaszadási arányok, a kettős toll felismerés és az új, 3 mm-es heggyel rendelkező tollak segítségével. Automatikusan felismeri a toll átmérőjét (8 mm és 3 mm), egyidejűleg használható akár különböző színekkel és vastagságokkal. A SmartPort™ megosztott elülső USB-portjai egyaránt használhatóak beépített és külső PC használata esetén is. A LAN megosztás a beépített számítógéppel gyorsabb, erősebb internetkapcsolatot biztosít.

A ViewSonic® ViewBoard® IFP7550 interaktív kijelzőjével megtapasztalhatja, hogy milyen a modern 21. századi tárgyaló vagy oktató terem! Ez a minden igényt kielégítő interaktív kijelző gyönyörű 75"-os átlóval, 4K UHD felbontással, egyszerre 20 érintést is kezelni tudó felülettel lenyűgözi a felhasználókat és az oktatókat egyaránt! Beépített quad-core processzorának és a számos be és kimeneti csatlakozónak köszönhetően (HDMIx4, HDMI Outx1, VGAx1, AVx1, USB3.0 x2, USB2.0 x2, RJ45x1, RS232 in and out, SPDIF x1, PC Audio x1, Ear-Phone x2, Touch USB) akár külső vagy beépített PC nélkül is tökéletesen kiszolgálja igényeit! Természetesen nagyobb erőforrásigény esetén opcionális OPS slot PC-vel is bővíthető ez az energiatakarékos interaktív kijelző, mely a jövőbeli interaktív kihívásoknak is meg fog felelni, hisz már Intel® SDM képességgel is rendelkezik. VESA szabványos rögzítéssel akár falra vagy mobil állványra is installálható a készülék. A 4K felbontásnak köszönhetően élvezheti a tökéletes részletgazdagságot a ViewSonic IFP7550 interaktív kijelzőjével, mely 4x olyan részletgazdag mint egy FHD kijelző.

A Blue-light filter megszűri a káros kisugárzást és megvédi a szemet még közelről, illetve hosszú használat során is. Egyszerre 20 pontos érintést is kezelni tud a kijelző, mely így a legtökéletesebb eszköze a csoportmunkának! A Floating Pen alkalmazással - melyet bármikor előhívhat a kijelzőn - egyszerűen és gyorsan jegyzetelhet akár PPT dokumentumokra, Word dokumentumokra vagy képekre.

A Techly SBL-21 Bluetooth nagy teljesítményű, 2x5 Watt-os hordozható, vezeték nélküli hangszóró
mely a legjobb megoldás a beltéri és a szabadtéri zenehallgatáshoz. Kifejezetten kültéri használatra készült, a 360°-os kialakításnak köszönhetően fokozza a hangzást. Kirándulások, piknikek, évzárók, farsangi mulatság és más óvodai vagy iskolai ünnepségek idején használható, lehetővé teszi, hogy ragyogó hangzást élvezzen még a nyitott tereken is.

Bármely eszközhöz csatlakoztatható vagy lejátszik zenét microSD kártyáról. Kompatibilis okostelefonokkal, táblagépekkel és egyéb audio eszközökkel. Konstrukciójának köszönhetően kitűnő hangteljesítményt nyújt. Kialakítása elegáns, érintőfelülete puha. Támogatja a Bluetooth 4.2-t. Esetenként a beépített FM rádió is jó szolgálatot tehet. A 2400 mAh-s újratölthető akkumulátor biztosítja, hogy minden műsor során a megfelelő időtartamban rendelkezésünkre álljon, akár 8-10 órán át. Többfunkciós gombokkal van ellátva a hangerő és a lejátszási lista kezeléséhez. Utazás, kirándulás esetén beépített hevederrel a hangszórót a hátizsákhoz rögzítheti.